VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

Er wordt veel moeite gedaan om het economisch klimaat te verbeteren maar, hoe kan men garanderen dat dit zich vertaalt in meer jobs ?


1405 dagen geleden gesteld

tax-shift, indexsprong, hogere huurprijzen, herziening kadastraal inkomen Het zijn allemaal zaken waarmee men ons mee om de oren slaat. Als ik echter mijn rekeningen bekijk merk ik dat het leven meerduurder wordt. Bovendien kan men niet meer vertrouwen op eerder aangegane engagementen zoals het pensioensparen waar de rente serieus ter discussie staat. Dit wil dus zeggen dat ik nog meer dan vroeger er zelf voor moet zorgen dat ik op mijn oude dag in een zeker comfort kan leven. Ik zal dus nog meer moeten sparen en tegelijk moet ik ook meer consumeren. Hoe valt dit alles te rijmen ? Mocht dit echter resulteren in een betere leefwereld voor mijn kinderen kan ik hier nog inkomen Waarom zou een bedrijf dat zijn werk nu doet met 100 man, daar morgen plots 10 man extra voor aannemen terwijl de algemene trend, zeker in grote bedrijven als Belgacom, Electrabel, De Post, is om nog meer werk met minder personeel te doen ? Bedrijven bezuinigen volop om de aandelen te laten stijgen. Waar stopt dit ?Antwoord:
 • Gwendolyn Rutten Beantwoord
  Gwendolyn Rutten

  De Nationale Bank voorspelde onlangs een sterke jobgroei in de privé-sector, waardoor de werkloosheid daalt tot 7,8% tegen 2018. meerTegen 2018 komen er volgens het recente rapport 140.000 jobs bij en groeit onze economie met 1,3% in 2016, met 1,5% 2017, en met 1,6% in 2018. Dit zijn natuurlijk slechts vooruitzichten, maar het is wel een teken dat de maatregelen die we nemen hun vruchten afwerpen. Zie: https://www.nbb.be/nl/artikels/perscommunique-economische-projecties-voor-belgie-voorjaar-2016 minder

  982 dagen geleden beantwoord
 • Kris Peeters

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag
 • Jan Jambon

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag