VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

waarom is er geen maximum pensioen van bv 3.000 € ?


1340 dagen geleden gesteld

De mensen die 3.000 € pensioen of meer krijgen hebben in hun leven al genoeg verdiend. Met het verschil kan je het pensioenstelsel misschien wel betaalbaar houden.


Antwoord:
 • Patrick Dewael Beantwoord
  Patrick Dewael

  Er is reeds een maximumpensioen. Het bedrag van het maximum verschilt echter sterk voor werknemers, zelfstandigen en ambtenaren. meerVoor werknemers bedraagt het maximumpensioen op heden bruto per maand € 2.761,48 voor een gezinspensioen en € 2.209,19 voor een alleenstaande. Voor zelfstandigen zijn de maxima gelijk aan € 1.592,99 voor een gezinspensioen en € 1274,39 voor een alleenstaande. Voor een ambtenaar is het maximumbedrag gelijk aan € 6.283,85 per maand.
  Zoals u kan zien is er weinig eenvormigheid wat het maximumpensioen betreft. Onze partij is voorstander van een harmonisering van de verschillende pensioenstelsels. Om die reden hebben we in de regering bijvoorbeeld beslist om de diplomabonificatie voor ambtenaren geleidelijk aan af te schaffen. Dat systeem bestond erin dat ambtenaren hun studiejaren gratis konden laten meetellen als loopbaanjaren, om zo vroeger op pensioen te kunnen gaan. Een dergelijk systeem bestond niet voor de werknemers en de zelfstandigen. minder

  1109 dagen geleden beantwoord
 • Bart De Wever

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag
 • Servais Verherstraeten

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag