Vraag:

Na onderzoek is er vastgesteld dat de brandweermannen vroeger sterven. Waarom wordt de pensioenleeftijd van dit beroep verhoogd?


1091 dagen geleden gesteld

De pensioen leeftijd werd verhoogd en verlof voorafgaand het pensioen is dus ook verhoogd.
Waarom worden wij niet officieel erkend als risico beroep? Volgens de banken, waar we schuldsaldoverzekering meerdienen te nemen, zijn we dan wel een risicopubliek.

Ik nodig politici uit van 58 jaar om in volledige interventiekledij en adembescherming in een appartementsgebouw tot boven te geraken.Antwoord:
 • Bart De Wever Beantwoord
  Bart De Wever

  Het Nationaal Pensioencomité zal zich buigen over een lijst van zware beroepen. meerDe wettelijke pensioenleeftijd evolueert inderdaad naar 66 jaar in 2025 en 67 jaar in 2030. Maar net zoals andere beroepen zullen ook brandweermannen afhankelijk van het aantal gewerkte jaren in de toekomst een beroep kunnen doen op een vervroegd pensioen vanaf 62 of 63 jaar.
  Wij vragen iedereen om een inspanning te leveren om langer te werken. Alleen zo kunnen wij de sociale zekerheid en pensioenen betaalbaar houden. Als we voor de brandweerlui een uitzondering maken, zou dat niet eerlijk zijn tegenover al die verpleegsters, bouwvakkers, politieagenten… die ook een zwaar beroep hebben. Daarom zal het Nationaal Pensioencomité zich buigen over een lijst van zware beroepen. Enkel voor beroepen die objectief aantoonbaar zwaar beroep zijn (lijst van objectieve criteria) kan een vervroegd uittrede onder voorwaarden mogelijk zijn. minder

  849 dagen geleden beantwoord
 • Wouter Beke

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag
 • Maggie De Block

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag