VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

Waarom worden boetes niet gegeven naargelang het jaarlijks inkomen, zodat elke overtreder arm of rijk even hard gestraft word.


1427 dagen geleden gesteld

Doordat de belastingdienst een jaarlijkse belasting berekening doet en achterstallige boetes kan innen, zou het perfect mogelijk zijn om inlichtingen te verkrijgen over de grote van het jaarlijks inkomen. Zodat meereen opgelopen boete even veel pijn doet bij de overtreder.
50€ op een inkomen van 1000€ of 50€ op een inkomen op 5000€ is procentueel een groot verschil.Antwoord:
 • Johan Van Overtveldt Beantwoord
  Johan Van Overtveldt

  Een systeem van boetes naargelang inkomen is moeilijk te ondersteunen. meerEr zijn een aantal elementen, waarvan Staatssecretaris Tommelein er al enkele heeft aangegeven die het moeilijk maken om een dergelijk systeem te ondersteunen. minder

  1113 dagen geleden beantwoord
 • Bart Tommelein Beantwoord
  Bart Tommelein

  Het inkomen van een persoon is geen graadmeter voor arm of rijk. meerHet inkomen van een persoon is geen graadmeter voor arm of rijk. Een gepensioneerde kan een laag pensioen ontvangen, maar wel veel spaargeld hebben en zo rijker zijn dan iemand met een hoger inkomen zonder spaargeld.
  Het is vooral belangrijk dat we recidivisten hard aanpakken. Een verkeersboete gaat niet over extra inkomsten voor de overheid, wel over verkeersveiligheid. Het kan niet de bedoeling zijn dat iemand die éénmalig een fout maakt en een hoog inkomen heeft veel moet betalen, en iemand met een lager inkomen overtredingen mag blijven maken. minder

  1422 dagen geleden beantwoord
 • Koen Geens

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag