VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

Wat gaat u doen tegen het systeem van geldcreatie (door private instelling) dat aan de basis van de vorige kredietcrisis lag?


1402 dagen geleden gesteld

Het wordt centrale-banken toegelaten geld te maken uit het niets, dat wordt dan met schuld van de staten aan de bank in omloop gebracht.
Dit geld dat uit het niets meerkwam wordt dan op bankrekeningen gezet en door het fractioneel bankieren kan die bank het 9 voud ervan uitlenen. Door het geld uit te lenen ontstaat er nog meer ingebeeld geld dat de bank waar dat op terecht komt weer fractioneel kan gaan uitlenen.

Elke Euro bestaat dus enkel maar door schuld, er moet intrest op betaald worden wat maakt dat de schuld nooit kan stoppen.

Is dit geen bedrog van de bevolking? Wat gaat u hieraan doen?Antwoord:
 • John Crombez Beantwoord
  John Crombez

  het is geen bedrog, het is wel gevaarlijk. de vorige crisis barstte door de vertaling van die liquiditeit in fictieve consumptie meereigenlijk werd er door het systeem toegelaten dat er risico werd genomen en geld werd verdiend zonder dat de instellingen moesten opdraaien voor de verliezen die aan dat risico vasthingen. er is een stukje van dat probleem opgelost in België door de risico's op de bankbalansen zwaar te beperken. Wat we in alle eerlijkheid niet opgelost hebben gekregen is het probleem dat de toezichthouders geen geruststelling bieden, het nodige niet doen. als liquiditeit in de markt wordt gepompt , en de transmissie wordt gecontroleerd en het risico wordt gedragen door de risiconemer, is de uitgifte op zich minder een probleem minder

  1401 dagen geleden beantwoord
 • Johan Van Overtveldt

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag
 • Kristof Calvo

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag