VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

Waarom betalen de meeste mensen al jaren onterecht een belasting op een inkomen dat ze niet ontvangen hebben (kadastraal inkomen).


1400 dagen geleden gesteld

Je kan toch geen belasting laten betalen op een inkomen dat je niet ontvangen hebt.
De meeste mensen zijn al content als ze eventueel na lang sparen 1 huis kunnen meerkopen. Dan de jaarlijkse kost (KI) omdat je het eventueel zou kunnen verhuren, dat is onlogisch.
Voor mensen met meerdere huizen die er 1 of meerdere van verhuren daar kan je belasting op heffen. Zij hebben tenslotte een extra inkomen van deze verhuring.


Antwoord:
 • Bart Somers Beantwoord
  Bart Somers

  . meerPersonen met slechts één woning zullen nooit belastingen moeten betalen op het fictief inkomen van het kadastraal inkomen. Enkel personen met meerdere woningen (die zij eventueel verhuren), betalen aan de hand van een berekening met als basis het KI personenbelasting hierop.
  De reden waarom op elk huis een kadastraal inkomen geplakt wordt, is omdat het KI dient als basis voor de berekening van de onroerende voorheffing. In 2016 of 2017 wordt verder onderzocht of we een andere basis dan het KI kunnen hanteren voor het bepalen van de onroerende voorheffing. minder

  1164 dagen geleden beantwoord
 • Johan Van Overtveldt

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag
 • Steven Vanackere

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag