VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

Waarom wil FOD Financiën de 75 geslaagden van het examen voor dossierbeheerder geen job aanbieden ? Er waren eind vorig jaar75 vacatures.


1429 dagen geleden gesteld

Eerst was er de wervingsstop maar die is nu opgegeven. Toch worden deze jonge mensen geen jobs aangeboden. Er worden wel Bachelors aangeworven maar dossierbeheerder (= niveau C) is blijkbaar meerte min ; het zijn nochtans goedkopere krachten die tenandere vrij snel ook kunnen opklimmen naar niveau B.
Zo blijven deze mensen verder in onzekerheid, weten ze niet of ze eventueel moeten ingaan op andere (schaarse) jobaanbiedingen en verliezen ze hun geloof in de overheid als betrouwbare werkgever.
Als er door FOD Financiën eind vorig jaar 75 vacatures aangeboden worden via Selor, dan moeten op zijn minst de 75 laureaten van deze examens zo snel mogelijk een kans krijgen bij Financiën. De huidige situatie is absoluut niet fair !Antwoord:
 • Johan Van Overtveldt Beantwoord
  Johan Van Overtveldt

  Een wervingsexamen is een vergelijkende selectie. meerDat wil zeggen dat er op basis van de resultaten van de afgelegde testen een rangschikking wordt opgesteld tussen de verschillende laureaten. De eerst geklasseerde laureaten wordt eerst in dienst genomen en zo steeds verder tot uitputting van de aangelegde wervingsreserve.
  De effectieve werving zelf binnen de administratie is een beslissing van de verantwoordelijke manager van de fiscale administratie en is gebaseerd op de personeelsbehoefte die zich bij zijn diensten voordoen. Omwille van de grote uitstroom van personeelsleden is het belangrijk dat de meest noodzakelijke functies, meestal fiscale functies binnen de administratie eerst worden ingevuld. minder

  1113 dagen geleden beantwoord
 • Steven Vandeput

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag