VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

Waarom is het zo moeilijk om salariswagens af te schaffen terwijl iedereen weet dat dit een stuk van de files zal oplossen.


46 dagen geleden gesteld

450.000 salariswagens. Indien deze worden afgeschaft zullen er al een pak minder auto's op de baan zijn. Het levert nog eens 1.9 miljard euro op voor de schatkist. Het komt het klimaat ook ten goede.


Antwoord:
 • Kristof Calvo Beantwoord
  Kristof Calvo

  Dag Chris,

  Dat vragen wij ons ook af. Wij pleiten hier al vele jaren voor meer
  Salariswagens zijn niet bedacht als maatregel om de mobiliteit van werknemers te verbeteren. Ze zijn een zoveelste fiscale koterij die bedacht is omdat men geen werk durfde te maken van een grote fiscale hervorming die de belasting op arbeid verlaagde en die op vervuiling verhoogde. De meeste mensen in België zijn het er over eens dat arbeid te veel belast wordt. Door het afschaffen van deze koterij kunnen we werk maken van een mobiliteitsbudget, waardoor elke werknemer zelf kan kiezen hoe hij of zij op het werk geraakt. Vandaag stelt het Planbureau vast dat gunstige fiscale behandeling voor salariswagens aanzet tot meer kilometers en zwaardere wagens. Dat willen we niet subsidiëren. In de plaats daarvan geven we meer loon en meer vrijheid. minder

  42 dagen geleden beantwoord
 • Ben Weyts

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag
 • Mark Demesmaeker

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag