VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

Waarom is er nog NOOIT een wetsvoorstel gekomen om iedere burger te verplichten om per m³ beton gebruikt 1 boom aan te planten?


75 dagen geleden gesteld

Zou voor de regering toch eigenlijk makkelijk moeten zijn om in de wet op te nemen dat bij elke vergunning van een gebouw er per gebruikte m³ betonproducten er meerook 1 boom dient aangeplant te worden op het desbetreffende terrein, en dit zowel privé als in de industrie! Als dit sinds 2014 was geïmplementeerd dan hadden jullie al die heisa van die scholieren de kop ingedrukt. Maar ja, ergens in 2008 is in Europa reeds een nota opgedoken die stelde dat de mensen een zekere klimaatfobie moest aangepraat worden, waarschijnlijk in functie van toekomstige verkiezingsprogramma's waar er weer maar eens veel geld kan verdient worden op kap van de belastingbetaler of niet soms?


Antwoord:
 • Kristof Calvo Beantwoord
  Kristof Calvo

  Als het aan ons ligt komt een verbod op de kap van waardevolle bossen en jaarlijks komen er 2,5 miljoen bomen bij, meerHet beschermen van open ruimte en de aanleg van 10.000 ha extra bos zijn onze prioriteiten op vlak van natuur en ruimtelijke ordening. Het resultaat: minder luchtvervuiling, en iedere Vlaming krijgt een bos of park op wandelafstand. Dat is pure winst, niet alleen op vlak van het klimaat, maar ook op vlak van levenskwaliteit. minder

  42 dagen geleden beantwoord
 • Jan Peumans

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag
 • Ben Weyts

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag