Vraag:

Waarom worden enkel de laagste pensioenen verhoogd?


201 dagen geleden gesteld

Waarom enkel de laagste pensioenen verhogen? Ik heb ook 50 jaar gewerkt en heb een normaal pensioen. Voor mij verhogen ook alle prijzen (brandstof, elektriciteit, water, btw en taksen). Wanneer meerdoen jullie daar iets aan? Pensioen rond de € 1.400,00.Antwoord:
 • Vincent Van Quickenborne Beantwoord
  Vincent Van Quickenborne

  Alle pensioenen worden geregeld verhoogd via de indexatie. Van zodra de inflatie een zeker peil bereikt, stijgen de pensioenen (lees verder) meerAlle pensioenen worden geregeld verhoogd via de indexatie. Van zodra de inflatie een zeker peil bereikt, stijgen de pensioenen net zoals de lonen met 2 %. Dat is de voorbije 10 jaar al 9 keer gebeurd. Op die manier wordt de stijging van de prijzen verrekend in hogere pensioenen.

  De verhoging van de minimumpensioenen komt bovenop deze indexatie. Er wordt dus extra geld uitgetrokken om de laagste pensioen extra te verhogen, en dit specifiek om de armoede bij ouderen terug te dringen, maar de andere pensioenen worden dus ook verhoogd via de indexaties.

  Er is ook nog een andere verhoging: elk jaar worden in september de pensioenen die vijf jaar eerder zijn ingegaan, met 2 % verhoogd. Ik kan uit uw bericht niet opmaken wanneer uw pensioen is ingegaan. Als de ingangsdatum van uw pensioen bijvoorbeeld in het jaar 2014 ligt, dan zal uw pensioen vanaf september 2019 met 2 % stijgen. En dit dus bovenop de stijgingen via de index. minder

  198 dagen geleden beantwoord
 • Freya Van den Bossche

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag
 • Wouter Beke

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag