VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

Juncker stelde in zijn State Of The European Union een ambitieuze agenda handelsakkoorden. Denkt u dat dat haalbaar is binnen zijn termijn?


556 dagen geleden gesteld

In zijn State Of The European Union zei voorzitter van de Europese Commissie Juncker dat hij wil dat binnen zijn ambtstermijn, dus uiterlijk 2019, handelsakkoorden gesloten zijn met Japan, Mercosur, meerMexico, Australië en Nieuw-Zeeland. Misschien ook wel een investeringsakkoord met China. Denkt u dat dat realistisch en wenselijk is gezien de politisering van handelsbeleid sinds TTIP en CETA?


Antwoord:
 • Ivo Belet Beantwoord
  Ivo Belet

  Beste Jimi, meerNu Amerika een isolationistische koers vaart, moet Europa het lot in eigen handen nemen en inzetten op samenwerking en handelsakkoorden met landen die onze waarden delen, zoals Canada, Australië en Japan.

  Handelsakkoorden zijn cruciaal voor de Vlaamse exportgedreven economie en scheppen banen, wat bijdraagt tot de welvaart van werknemers en het innovatievermogen van bedrijven. Maar er moet sprake zijn van wederkerigheid: onze kwaliteitsnormen moeten uitgedragen worden en oneerlijke handelspraktijken een halt toegeroepen worden. Dit staat voorop voor het Europees Parlement, dat zich over elk van de onderhandelingen buigt.

  De handelsonderhandelingen met Japan, Mexico en andere Zuid-Amerikaanse landen zijn al geruime tijd aan de gang. Alle onderhandelingsdocumenten en updates kunnen geraadpleegd worden via http://ec.europa.eu/trade/policy/countries-and-regions/. minder

  551 dagen geleden beantwoord
 • Kathleen Van Brempt

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag
 • Bart Staes

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag