VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

Waarom geen duidelijk financieel beleid bij opwekking van alternatieve energie voor iedereen geldig?


703 dagen geleden gesteld

Ik verbruik energie en betaal hiervoor een eerlijke prijs rekening houdend met kosten voor de opwekking, het net, belastingen....

Ik produceer energie en lever dit aan de energiemaatschappijen en meerkrijg daarvoor ook een eerlijke prijs rekening houdend met de kosten voor het net,de opslag bij piekperiodes (batterijen, waterstof maken, oppompen naar boven(potentiële energie) belastingen......De prijs kan schelen naargelang de hoeveelheid energie die geleverd wordt door één belastingen......De prijs kan in de tijd ,volgens bepaalde afspraken, fluctueren .
Nu zijn er personen die alles doen om wat ze produceren ook te verbruiken.(logisch bij de huidige regeling) Ze zetten overal in huis elektrische vuurtjes. Dit is geen beheer als een goede huisvader.
In het voorgestelde systeem hebt ge er alle belang bij, zoveel mogelijk alternatieve energie te produceren economisch verantwoord.(Geen zonnecellen ongunstig gericht want die brengen te weinig op in verhouding met de investering).


Antwoord:
 • Bart Tommelein Beantwoord
  Bart Tommelein

  Dag Jan, de digitale meter zal er voor zorgen dat je vergoed wordt voor je opgewekte energie. meerHet is inderdaad zo dat je, volgens de huidige tariefstructuur, geen compensatie krijgt voor je opgewekte energie. Met, oa, de invoer van de digitale meter wil ik hier iets aan veranderen. Dankzij de digitale meter zal je netbeheerder kunnen zien hoeveel energie je opwekt. In de toekomst zul je hiervoor een vergoeding ontvangen. Op die manier zorg ik er ook voor dat de Vlaming energiezuiniger zal omgaan met elektriciteit. minder

  631 dagen geleden beantwoord
 • John Crombez

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag
 • Meyrem Almaci

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag