VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

Is een gemeenschappelijk europees vluchtelingenbeleid haalbaar vermits sommige landen hier niet aan willen meewerken?


691 dagen geleden gesteld

Enkele landen in Europa hebben verklaard afstand te doen van het vluchtelingenbeleid. Hoe is het dan haalbaar om een gemeenschappelijk beleid te voeren als iedereen hier niet achter staat?


Antwoord:
 • Ivo Belet Beantwoord
  Ivo Belet

  Beste, meerDe EU-lidstaten hebben in het kader van de Europese aanpak van de migratiecrisis beloofd om de oorlogsvluchtelingen uit opvangkampen in Griekenland en Italië samen tijdelijk op te vangen. Uit de cijfers van de Commissie blijkt dat alle lidstaten danig te kort schieten: tot op vandaag vangen we 16.340 oorlogsvluchtelingen op uit Griekenland en Italië, terwijl er nog 17.500 wachten.

  In de praktijk moeten en kunnen alle EU-lidstaten meer doen om hun beloftes na te komen en de meest kwetsbaren op te vangen.

  Dat moet gepaard gaan met versterkte Europese buitengrenscontroles, het terugbrengen van economische migranten naar veilige regio’s en een ambitieus pact met Afrika, waarvoor we in het boek De kloof pleiten: ‘Solidariteit met de vluchtelingen, de meest kwetsbaren, blijft alleen overeind als Europa de controle behoudt op zijn buitengrenzen, op wie er binnenkomt en uitgaat... Europa moet hard kunnen zijn om zijn zachte waarden en de kwetsbaarsten te kunnen beschermen.’ minder

  691 dagen geleden beantwoord
 • Bart Staes

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag
 • Kathleen Van Brempt

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag