VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

Cv-installatie met stookolie uit 1987 in toenmalige nieuwbouw moet nu vervangen worden door niet nucleair en niet fossiel alternatief. Welk?


744 dagen geleden gesteld

Het gaat hier om een ernstig alternatief. Dus geen ernergie verslindende warmtepomp of zonnepanelen die waardeloze elektriciteit produceren wanneer de zon schijnt en er geen warmte nodig is. De intelligente meermeters zullen die energie trouwens niet meer 'opkopen' door terug te draaien. Ook zogenaamde supergeisoleerde huizen met een ongezond klimaat zijn uit den boze. Veel van die huizen in Nederland hebben een probleem met schimmel. Kan men nu eindelijk niet eens enkele goede universiteiten aan het werk zetten om heel eerlijk de mogelijkheden wat dat betreft in de diverse 'klimaat-'gordels van Europa te bestuderen. En conclusies te publiceren. Dank U.


Antwoord:
  • Bart Tommelein Beantwoord
    Bart Tommelein

    Een ketel op pellets of een WKK-ketel op pellets voldoen aan alle criteria.Bovendien zorgt een WKK-ketel zowel voor warmte als elektriciteit meerVoor meer informatie omtrent houtpelletketels en premies neem je best eens een kijkje op https://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/premies-voor-een-pelletketel . Op https://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/premies-voor-een-pelletketel vind je alle informatie omtrent premies voor verwarming. Het is jammer dat je geen warmtepomp wil overwegen. Zoals je zult zien op bovenstaande link worden er sinds 01/01/2017 hogere premies uitgereikt en heeft men in bepaalde gevallen zelfs recht op een dubbele premie. Een warmtepomp is inderdaad niet voor iedereen de meest rendabele oplossing, maar wel een duurzame, zeker in combinatie met zonnepanelen. Kiezen voor een warmtepomp, is kiezen voor het milieu. Bovendien is dit type verwarming 3 à 4 keer efficiënter dan accumulatie en werk ik volop aan een verlaging van de energiefactuur. minder

    569 dagen geleden beantwoord