VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

Er wordt gepromoot : elektrische wagens (milieubewust). Waarom dan elektrische verwarming(ook milieubewust) extra belasten?


859 dagen geleden gesteld

Elektrische wagens krijgen extra voordelen(is alleen weggelegd voor rijke zelfstandigen). deze promotie vind ik niet slecht,want ik ook ben milieubewust. Alleen ik kan er geen kopen (gewoon te duur meervoor mijn geldbeugel). Mijn milieubewustzijn, want ik heb een elektrische accumulatie vloerverwarming (opwarming gebeurt 's nachts) kost mij nu ettelijke honderden euro's meer. Hoe is dit nu te verklaren? Wij zorgen toch ook voor het milieu in vergelijking met de steenkoolkachels en mazoutverwarming. Extra zonnepanelen hebben geen zin, want mijn verwarming werkt 's nachts als er een overschot is aan elektriciteit.Antwoord:
 • Bart Tommelein Beantwoord
  Bart Tommelein

  Elektrisch rijden is efficiënter dan elektrisch verwarmen. Daarom kiezen we ervoor om elektrisch rijden te stimuleren. meerDit heeft allemaal te maken met efficiëntie. Bij klassieke thermische centrales wordt eerst warmte geproduceerd, die kan pas daarna worden omgezet in mechanische/elektrische energie. Deze omzetting is helemaal niet zo efficiënt want er gaat steeds een deel van de warmte verloren.
  De efficiëntie van de motor in een elektrische wagen is hoger dan die in de elektrische centrales of bij je thuis. Elektrische auto’s kunnen ook bij het remmen energie recupereren en opnieuw opslaan in de batterij voor later gebruik. Dit is goed voor het rendement. Elektrische wagens hebben dus een hogere efficiëntie dan de elektrische verwarming bij jou thuis. We kiezen ervoor om efficiënte technologieën te ondersteunen. Het is ook zo dat de premies zo zijn opgebouwd dat de minst dure modellen, de hoogste premies krijgen. minder

  794 dagen geleden beantwoord
 • Servais Verherstraeten

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag
 • Joke Schauvliege

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag