VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

Wat vinden jullie van een verschuiving van een deel van de "riante" ambtenarenpensioenen naar privépensioenen?


1081 dagen geleden gesteld

Dit zou de koopkracht van de "privepensioenen" kunnen stimuleren aangezien deze groep groter is dan de gepensioneerde ambtenaren.
Daarenboven zou het ook een groter rechtvaardigheidsgevoel geven voor mensen die meereen lange carriere in de privésector achter de rug hebben.Antwoord:
 • Meyrem Almaci Beantwoord
  Meyrem Almaci

  Groen is er voorstander van om onrechtvaardige verschillen tussen stelsels te laten uitdoven. meerTwee personen die hetzelfde werk doen, en dat even lang doen, bouwen voor de toekomstige loopbaanjaren een gelijkwaardig pensioen op. De verschillen tussen werknemers en ambtenaren (en zelfstandigen) doven geleidelijk uit. Natuurlijk moeten ambtenaren dan ook een concurrentieel loonpakket krijgen (in ruil daarvoor verlaten we het principe van pensioen als uitgesteld loon voor ambtenaren). Want momenteel heeft een kleine groep werknemers met een zeer hoog aanvullend pensioen hogere pensioenen dan de ambtenaren: ook de tweede pijler en andere voordelen moeten in een eerlijke vergelijking worden opgenomen. Het budgettaire volume van werknemers en ambtenarenpensioenen kan dan in de toekomst herverdeeld worden over alle gepensioneerde werknemers en ambtenaren. We ‘verschuiven’ dus in plaats van ‘alleen maar te besparen’ op één geviseerde groep van ambtenaren, zoals de regering nu doet. minder

  1045 dagen geleden beantwoord
 • Kris Peeters

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag
 • Bart De Wever

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag