VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

Moeten we Saoedi-Arabië (economisch) isoleren om de vluchtelingenproblematiek op te lossen?


1159 dagen geleden gesteld

Het westen koopt olie van Saoedi-Arabië, en met dat geld wordt IS door dat land gefinancierd. Zijn we in onze huidige aanpak van de crisis niet aan het dweilen met meerde kraan open? Enerzijds willen we ze buitenhouden, maar anderzijds financieren we indirect wel de oorzaak waarom ze allemaal naar hier willen komen.


Antwoord:
 • Tom Van Grieken Beantwoord
  Tom Van Grieken

  Voor Vlaams Belang is Saoedi-Arabië geen bondgenoot, maar een vijand. Met een vijand wensen wij inderdaad geen handel te drijven. meerDat er in Vlaanderen geen sancties komen tegen Saoedi-Arabië is vooral de verantwoordelijkheid van N-VA. De partij liet bij monde van parlementslid Peter De Roover immers weten dat sancties niet opportuun zijn, want, zei hij, “Saoedi-Arabië is een bondgenoot tegen IS en wie te kieskeurig is in bondgenoten zal een oorlog - wat de strijd tegen IS de facto is - nooit winnen”.

  Ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois wees er deze week op dat het land “een bondgenoot is in de strijd tegen IS en bovendien voorzitter van de mensenrechtenraad van de Verenigde Naties” en dat een wapenembargo tegen het land dus niet opportuun is. De partij ziet daarmee wel over het hoofd dat Saoedi-Arabië zelf nog steeds de belangrijkste verspreider en sponsor is van islamitisch extremistisch gedachtegoed overal in de wereld, ook in het Westen. Zonder moslimextremisme zou er uiteraard ook geen islamitisch terrorisme zijn.

  Saoedi-Arabië is in deze geen bondgenoot, maar een vijand. minder

  1159 dagen geleden beantwoord
 • Bart De Wever

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag