VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

Waarom mag politie personeel vroeger op pensioen?


1202 dagen geleden gesteld

Ik vind dit totaal onrechtvaardig ten opzichte van alle andere werknemers in dit land.

Als men de pensioen leeftijd verhoogt moet dit ook voor de politie, waarom mogen meerzij op pensioen op 59 jaar en een bouwvakker die hard moet labeuren moet op pensioen op zijn 67 sinds de nieuwe optrekking van de pensioen leeftijd. Ik vind dit pure discriminatie.

Dit laat blijken dat de politie blijkbaar boven de wet staat....

Ook waarom zou ik als burger nog vertrouwen hebben in de politie als deze zich blijkbaar beter voelt als alle andere werknemers in dit land. Zulke maatregelen zorgen er voor dat respect voor de agent op de straat alleen maar daalt.


Antwoord:
 • Patrick Dewael Beantwoord
  Patrick Dewael

  We zullen allemaal wat langer moeten werken om onze sociale zekerheid en pensioenen betaalbaar en toegankelijk te houden voor iedereen. meerWe worden allemaal alsmaar ouder terwijl we alsmaar vroeger op pensioen gaan, gemiddeld al op 59 jaar. Deze twee evoluties zijn onverzoenbaar en dreigen de kosten van pensioenen en sociale zekerheid te doen ontsporen. Deze regering vraagt iedereen, zowel in de privé- als overheidssectoren, wat langer aan de slag te blijven, zodat iedereen ook in de toekomst nog van een degelijk pensioen kan genieten. Deze inspanning geldt ook voor politiepersoneel. We verwachten niet dat een agent op zijn of haar 65ste achter boeven aanholt, maar die kan wel bijvoorbeeld administratieve taken verrichten. minder

  1173 dagen geleden beantwoord
 • Annick Lambrecht

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag
 • Kristof Calvo

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag