VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

Hoe kan het dat je zonder verblijfsrecht toch kan domiciliëren, inschrijven bij de gemeente. En toch een huurcontract kan afsluiten?


1231 dagen geleden gesteld

Blijkbaar kunnen mensen die zijn uitgeprocedeerd, "gelieve het grongdgebied binnen de 10 dagen te verlaten" en dus geen verblijfsrecht meer hebben. Die kunnen zich toch op de gemeente inschrijven en meerdus domiciliëren. Die kunnen wel een huurcontract afsluiten. Die werken in het zwart om hun huur en eten te betalen. Die vullen een belastingbrief in met de melding dat ze NUL verdienen, en 3 kinderen hebben. En dan krijgen ze van finaciën 1800 euro/jaar terugbetaald voor hun 3 kinderen. Ze krijgen voedsel van de sociale kruidenier bij het OCMW. Krijgen gratis dringende medische zorgen zoals tandzorg, KNO consultaies en medische ingrepen, ... . Dus officieel mogen ze niet blijven, zijn ze niet welkom. Maar tegelijk wordt er alles aan gedaan om ze te faciliteren om hier toch te kunnen blijven. Waarom geef je ze dan niet het recht om officieel te werken ? Zodat ze niet langer worden uitgebuit om tegen 4€/uur in het zwart te werken. En zo mee te werken aan valse concurrentie. veroorzaken.Antwoord:
 • Johan Van Overtveldt Beantwoord
  Johan Van Overtveldt

  . meerMijn collega staatssecretaris voor asiel en migratie Theo Franken is beter geplaatst een antwoorden te geven op uw vraag in verband met het verblijfsrecht van asielzoekers. minder

  1109 dagen geleden beantwoord
 • Liesbeth Homans

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag
 • Theo Francken

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag