VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

Waarom word er steeds dezelfde uitleg gegeven indien de begroting niet juist is. Het is een misrekening of de fout van de vorige regering.


1365 dagen geleden gesteld

Sinds 1969 ben ik uit werken gegaan, en steeds horen we van besparen, index inhoudingen, gedeeltelijke inhouding op kindervergoeding, crisis belastingen, loonstop, belastingverhoging, nieuwe belastingen, veranderingen van belastingschijven in de meerpersonenbelasting. We leven al een halve eeuw in het donker zoals een mol, en nog steeds is het einde van de tunnel niet in zicht.
De belasting gelden worden verkwist of weggegeven aan bedrijven en multinationals zonder dat deze een opbrengst of terugverdien effect leveren aan de staatskas om de staatsschulden te verminderen. Wie houd wie voor de gek.Antwoord:
 • Johan Van Overtveldt Beantwoord
  Johan Van Overtveldt

  De begroting vereist een reeks maatregelen die de regering elk jaar opnieuw moet opstellen en evalueren. meerDe begroting houdt politieke beslissingen in die verbonden zijn aan de prioriteiten van de regering. Dit is een raming van ontvangsten en uitgaven o.b.v. de middelen die een overheid wil besteden aan haar beleid tijdens het begrotingsjaar. De begroting kan dus sterk kan variëren van regering tot regering en de maatregelen genomen door een vorige regering kunnen nog een weerslag hebben op de begroting van de huidige regering. We streven naar een begroting in evenwicht tegen 2018, wat geen evidente opdracht is maar wel noodzakelijk om opnieuw een gezond economische klimaat te creëren in België. Eén van de middelen om de overheidsuitgaven te doen dalen is bv. de modernisering en efficiëntere werking van de overheidsdiensten. Een andere belangrijke factor voor een begroting in evenwicht is de tewerkstelling bij bedrijven. Hoe meer bedrijven actief zijn en mensen tewerk kunnen stellen, hoe meer werkgevers en werknemers kunnen bijdragen aan de economie. minder

  1109 dagen geleden beantwoord
 • Liesbeth Homans

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag
 • Ben Weyts

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag