VERKIEZINGEN 26 mei 2019 Laat van je horen!


Vraag:

Wordt de kostprijs van het middagtoezicht in de scholen meegerekend in de maximumfactuur?


1372 dagen geleden gesteld

Vele scholen vragen geld aan de ouders voor het toezicht tijdens de middaguren, voor leerlingen die niet over huis kunnen om de middagmaaltijd te nuttigen. Door de aanhoudende prijsstijgingen allerhande meeren de inhouding van de index op lonen, worden de ouders onrechtstreeks verplicht om elk een inkomen te verwerven.Antwoord:
 • Bart Tommelein Beantwoord
  Bart Tommelein

  Basisonderwijs is gratis voor wat betreft materialen en activiteiten die strikt noodzakelijk zijn om de eindtermen te behalen. meerVoor niet-noodzakelijke activiteiten werd de maximum factuur in het leven geroepen zodat deze toegankelijk blijven voor alle leerlingen. ‘Diensten’ die een school levert aan ouders en waar men vrijwillig gebruik van kan maken kan een school apart aanrekenen, buitenschoolse opvang (en dus ook het middagtoezicht) vallen hieronder.

  Via besparingen en efficiëntiewinsten bij de overheid verlagen we deze legislatuur de belastingen, zodat wie werkt, gewerkt heeft en werk creëert daarvoor beloond wordt. De maatregelen die al doorgevoerd werden zorgen er samen met de lage inflatie voor dat de koopkracht nu al stijgt, de economie groeit en er meer banen gecreëerd worden. Zo geven we iedereen de kans om vooruit te gaan. minder

  1367 dagen geleden beantwoord
 • Liesbeth Homans

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag
 • Hilde Crevits

  Nog geen antwoord.

  Steun deze vraag en deel ze zo veel mogelijk op social media, zodat deze snel beantwoord wordt.

  Steun vraag